Dowiedz się więcej o firmie Kabanos

Firma "Kabanos" współpracuje z partnerami handlowymi na terenie całej Polski. Dzięki temu jej wyroby są do kupienia w każdym województwie.

Poznaj naszą Markę

Nasza Misja

Dzielenie się z ludźmi najlepszymi wędlinami w oryginalnej, góralskiej oprawie.

Z czego składa się kabanos?

Kabanos to

Shopping Cart Icon
8 sklepów
Delivery Icon

40 Przedstawicieli Handlowych

Service Icon

2000 Partnerów Handlowych

Warranty Icon

7500 m2 Łączniej powierzchni zakładu

Zapoznaj się z historią firmy kabanos

Historia Kabanos

Wprowadzenie usługi platerkowania wędlin.

2023

Wprowadzenie innowacyjnych opakowań próżniowych, które zapewniły dłuższą trwałość produktów i wygodniejsze ich przechowywanie.

2013

Rozbudowa zakładu o nowoczesne hale produkcyjne, w tym 9 wędzarni, co umożliwiło zwiększenie produkcji oraz podniesienie jakości wyrobów.

2007–2011

Rozpoczęcie produkcji na większą skalę, wdrożenie nowych technologii oraz rozszerzenie asortymentu o wyroby wędliniarskie najwyższej jakości.

1999

Firma przeszła w ręce dzieci Władysława Kojsa, Mirosława i Joanny Kojsów, którzy kontynuowali rozwój, zachowując wierną tradycję jakości.

1990

2025

Ekspansja nowoczesnych, rozbudowanych chłodni, które umożliwiają efektywne przechowywanie produktów na dużą skalę, zapewniając ich świeżość i jakość.

2020

Otrzymanie CERTYFIKATU "INTERNATIONAL FOOD STAN-DARD AT HIGHER LEVEL"

2010

Uzyskanie prestiżowych certyfikatów jakości: International Food Standard (IFS) i Global Standard for Food Safety (BRC), potwierdzających spełnianie światowych standardów bezpieczeństwa żywności.

2000

Mirosław Kojs wraz z siostrą Joanna Kojs-Kowalczyk nabył od Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej "Orawa" w Jabłonce budynek ubojni. Zmodernizował ją i wybudował obok nowoczesny Zakład Przetwórczy. Przeniósł do niego firmę ze Spytkowic.

1996

Założenie firmy przez Władysława Kojsa w Spytkowicach, specjalizującej się w produkcji tradycyjnych wędlin podhalańskich.

1990

Nestor rodu kojs pan Władysław rozpoczął produkcję w małym zakładzie mięsno-wędliniarskim w Spytkowicach.

1996

Firmę przejęły dzieci pana Władysława - Mirosław i Joanna

1999

Mirosław Kojs nabył od Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej "Orawa" w Jabłonce budynek ubojni. Zmodernizował ją i wybudował obok nowoczesny Zakład Przetwórczy. Przeniósł do niego firmę ze Spytkowic.

2007

Otrzymanie CERTYFIKATU "INTERNATIONAL FOOD STANDARD AT HIGHER LEVEL" O NR. IFS. 2012-33701

2011

Otrzymanie CERTYFIKATU "GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY O NR. BRC 2012-33700

2013

Otrzymanie CERTYFIKATU "INTERNATIONAL FOOD STAN-DARD AT HIGHER LEVEL"
Europejski Fundusz Ronly na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie